Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Χειμώνιασε

Μέσα σε όλη την περίεργη κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα, ο καιρός έβαλε το αδιάβροχό του και άρχισε να ρίχνει όλο το νερό που είχε μαζέψει από το καλοκαίρι... Αυτή η ανάρτηση, μια προσπάθεια να σας δώσω να καταλάβετε τι είναι το φθινόπωρο κι ο χειμώνας για μένα.

Ατέλειωτο χουζούρι κάτω από το πάπλωμα με ατέλειωτα πατήματα στο "Snooze" του κινητού
Καφές φίλτρου με άρωμα φουντούκι
 Ζεστά φορέματα με μπότες...
Πραγματικά πιστεύω πως τον χειμώνα είναι ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός ρούχων που κάνω... Πόσο άνετα είναι τα φορεματάκια!
 Ζεστές σουπίτσες
Τις προάλλες πέτυχα μια συνταγή στο ίντερνετ, "Κρεμμυδόσουπα με γιαούρτι". Φαινόταν εξαιρετική και κράτησα τη συνταγή. Ιδού: 
Υλικά (για 1 μερίδα)
2 μέτρια κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλινο
¼ μικρό λάχανο
2 μέτρια καρότα
1 μικρό πράσο
1 κουτ. ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
¼ κουτ. πάπρικα
¼ κουτ. σκόρδο σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. άπαχο γιαούρτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα βράζετε σε κατσαρόλα μαζί με περίπου 50 γραμ. νερό. Αφού πάρουν μια βράση, τα αφήνετε να σιγοβράσουν για ακόμα 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και κρατάτε το ζουμί ξεχωριστά. Αδειάζετε τα λαχανικά στο μπλέντερ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και τα αναμειγνύετε. Προσθέτετε στο μπλέντερ το ζουμί και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι το μείγμα να πολτοποιηθεί εντελώς. Αδειάζετε το μείγμα σε βαθύ πιάτο και προσθέτετε το γιαούρτι. Τρώγεται ζεστό ή το αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Απογεύματα με ζεστή σοκολάτα και μπισκοτάκια ή γυαλάκια*
Λατρεύω την σοκολάτα, είμαι chocoholic, έχω αυτό το sweet tooth που λένε οι Άγγλοι και γενικότερα αν δεν είναι σοκολάτα δεν είναι γλυκό!!!

Επίσης μ'αρέσουν τα μπισκότα όλων των ειδών, να τα βουτάς και να γεμίζουν και γεύση από τη ζεστή σοκολάτα στην κούπα.
*Τα γυαλάκια είναι κάτι μικρά σφολιατοειδή με κανέλλα και μαύρη ζάχαρη που φτιάχνει η μητέρα μου. Έχουν πολύ απλή συνταγή, χρειαζόμαστε ένα πακέτο έτοιμης σφολιάτας από το super market (γιατί είναι μεγάλος μπελάς να φτιάχνεις δική σου σφολιάτα) και πολύ απλά ανοίγεις το φύλλο, βάζεις όση μαύρη ζάχαρη θέλεις και την πιέζεις ελαφρά πάνω στη ζύμη για να μην φύγει με το ψήσιμο και πασπαλίζεις με κανέλλα. Μετά αρχίζεις να τυλίγεις σιγά σιγά από κάθε μεριά της σφολιάτας ώστε να δημιουργηθούν δύο κυκλάκια, ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και ιδού το τελικό αποτέλεσμα.
 Έχει λιώσει και η μαύρη ζάχαρη και είναι ΚΟΛΑΣΗ!!

Βράδια με ατέλειωτη μουσική και αναμμένα κεράκια
Κάνουν ατμόσφαιρα και χαλαρώνουν απίστευτα...

Τελικά, το χειμώνα το μόνο που θες είναι να είσαι με καλή παρέα, δίπλα από ένα τζάκι με λίγο καλό  φαγάκι και κόκκινο κρασί και μερικά από τα παραπάνω... Η ζωή ομορφαίνει αμέσως, χωρίς να το καταλάβεις.
Φιλιά πολλά,
Αναστασία

4 σχόλια:

  1. Πολύ γλυκιά ανάρτηση :) με γλύκανες με τη σοκολάτα σου, με τα γυαλάκια και την σούπα {που είναι πολύ ωραία!} εγώ τώρα πίνω απογευματινό ζεστό καφέ με pumkin κέικ! φιλάκια **

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου γλυκιά μου Lyriel. Εκεί θα είναι πρωί, καλημέρα λοιπόν :) Τώρα θα πάω να πιω κι εγώ μια σοκολάτα, να το ευχαριστηθώ! Το τραβάει κι ο καιρός σήμερα. Πως ήταν ο καφές? Η κολοκυθόπιτα είναι από τις αγαπημένες μου πίτες, υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O καφές τέλειος και η κολοκύθα εδώ δίνει την ψύχα της για τα πάντα!! απο πίτες μέχρι muffin, μέχρι και κρέμα για τον καφέ!! κολοκυθόπιτα ακόμα δεν έκανα, αλλά όταν θα πάρω κολοκύθες για να τις κόψω και να βάλω μέσα κεράκια, θα δοκιμάσω να δω πως θα μου βγεί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω, απίστευτο! Απορώ πως αντέχεις εκεί με τόσα muffins και γλυκά και και και...! Εγώ θα είχα πάρει άπειρα κιλά, δεν θα μπορούσα να αντισταθώ :Ρ
    Σίγουρα θα σου βγει καλή, είναι εύκολη πίτα η κολοκυθόπιτα και πεντανόστιμη! Θα περιμένω photos σε ανάλογο blog post ;) Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή